(123) 456-7890 info@yourdomain.com

Primăria Bistriţa, facilități pentru investitorii din Bussines Park Bistriţa


Primăria Bistriţa renunţă la anumite taxe pentru a convinge firmele să se mute în Parcul Industrial.

Primăria Bistriţa a investit 6 milioane de euro în Parcul industrial. În 18 luni, a fost concesionată o suprafaţă de 24.300 mp, adică mai puţin de 10% din suprafaţa totală disponibilă, care ajunge la 30 de hectare.
Autorităţile locale din Bistriţa vor să acorde firmelor care se vor muta în Parcul Industrial Bistriţa Sud scutiri de la plata certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construcţie, care, plătite, ar putea ajunge la 1% din valoarea investiţiei.
“Până acum, primii opt rezidenţi au obţinut deja certificate de urbanism şi sunt în stadiul de realizare a proiectului tehnic în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie pentru obiective. Conform contractelor încheiate cu administratorul parcului, rezidenţii au obligativitatea demarării efective a lucrărilor de construcţie în termen de 12 luni de la preluarea parcelelor de teren, iar în termen de 24 de luni de la semnarea contractelor au obligativitatea finalizării construcţiilor. Legislaţia permite acordarea acestor facilităţi, în localităţile unde există parcuri industriale, dacă consiliile locale sunt de acord să se renunţe la aceste taxe” a declarat, joi, pentru Mediafax, administratorul Bussines Park Bistriţa, Iulius Dumitru.
Până în prezent, au fost semnate contracte cu companii specializate în construcţii metalice, instalaţii electrice, fabrici de procesare a laptelui, fabrici de elemente din lemn pentru case, fibră de sticlă, producţia de rezervore şi cisterne, ambalaje din carton şi ateliere pentru producţie mobilier, suprafeţele concesionate variind între 1.400 şi 4.200 de metri pătraţi.
Cele zece companii vor investi în parcul industrial aproape de 10 milioane de euro şi vor fi create aproape 400 de locuri de muncă.

Lasă un răspuns